Ekipaget

Ekipaget

fredag 20 juli 2018

20/7 - Scoutläger och konsert

Idag vakna vi ganska tidigt, tror det har att göra med värmen, i natt har det varit en ute temperatur över 20 grader hela natten.
En annan bidragande orsak kan vara att det luktade rök, hela Rättvik låg i en dimma som lukta rök, det var ju inte rök det man såg det var just dimma, dimman höll nere röken från de stora skogsbränderna runt om i Dalarna. Det lukta och kändes som ett stort scoutläger. Fram åt 13 tiden så hade det mesta av dimman lättat och rök doften betydligt mindre.

En förmiddagstur ut på långbryggan i Rättvik har vi också hunnit med.
Bryggan är 628 m lång och byggdes år 1895, den nyinvigdes på nationaldagen den 6 juni 1992 efter en storrenovering där allmänhet och företag hade erbjudits att köpa bryggplankor (2938 stycken) med sitt namn ingraverat, för att finansiera en del av renoveringen.


Ett par av flera långväga sponsorer.

Genomfartsleden i Rättvik.

Under eftermiddagen när vi satt och pressa i skuggan, så kom ett av de italienska vattenbombarna (flygplan) rakt över oss. Dom kunde ju dumpat lite vatten på oss så vi fått lite svalka. Men å andra sidan så kanske man hade fått en röding i huvudet, och det hade ju varit mindre kul, jag gillar ju inte fisk.



När vi körde hit i går diskutera vi vad det finns att se i omgivningarna kring Rättvik. En av sakerna vi kom på var att Dalhalla ligger ju där. Det kan ju vara intressant att se den anläggningen, en guidad tur kanske.
Vi kolla hemsidan och där var ju ganska många konserter i sommar.
Och den 20/7 så var det Diggiloo, i kväll alltså.
Så nu är det bokat biljetter, sista raden, men det blir väl bra det också.
Bilder på det kommer i morgon.

Inga kommentarer: