Ekipaget

Ekipaget

söndag 26 mars 2023

26/3 - Så fort går en långhelg

Som vanligt en lugn morgon, vakna till ganska tidigt för att reget smattra på taket, men somna om en lite stund. Sen fick vi ju en timmes mindre sömn på grund av att i natt blev det sommar tid. Hade varit smidigare med sommartid året om.

Fick ett sms från campingen med information om utcheckning, vi kunde stanna till 15:00 om vi ville, normalt här är 12:00, men efter som det är lågsäsong så hade de väl ingen bokning på vår plats för nästkommande dygn.

Men vi drog inte ut på avfärden så länge, lite små saker som skall fixas innan avfärd, som tex tömma gråvatten. Vi har en tank på hjul som vi tömmer den interna gråvatten tanken i och där efter så rullar man iväg för att tömma på angiven plats, som i detta fallet var 2 meter bort då vår plats hade eget avlopp.

Så 10:40 var vi på väg hem. Kör vi raka vägen så tar det cirka 2 timmar och 15 minuter, men idag blev det ett stopp för att ha lite mat till den kommande veckan. Tyvärr stängt på Sia glass i Slöinge, så inget stopp där.

Strax innan avfart 35 till Ängelholm stod en sextaggare och ett par rådjurs honor,  de stod alldeles intill skyddsräcket på vägen, tur att de stod still när vi passera.

Nu blir det däckbyte på både bil och vagn innan nästa tur, nya friska sommardäck. Husvagnens däck upptäckte vi att de var ett par år äldre än vagnen så därför får de bytas redan nu. Vi vill inte ha äldre däck än 6-7 år på vagnen för att slippa överaskningar på turerna.

Nästa tur är inte planerad men vi hoppas att det kan bli om ca 4 veckor.

Inga kommentarer: