Ekipaget

Ekipaget

måndag 13 juli 2020

13/7 - En överraskning

Då har vi flyttat på oss.

Körde norrut till Husvagnsexpo i Bromölla för att beställa ett nytt stödhjul, hjulet var defekt när vi köpte vagnen men de hade inga hemma då så vi skulle vänta till den årliga servicen för byte, men vi tyckte det var så dåligt att vi ville byta innan.

Vi visste att ett par vänner var på väg i motsatt riktning så det bestämdes att vi skulle träffas utanför Husvagnsexpo. Lite snack och en kaffe sen körde vi vidare på var sitt håll.

Efter några mil på motortrafikleden och i 85 km/h så fick vi en liten överraskning, stödhjulet på husvagnen ramla ner i asfalten. Inte så roligt, men lite tur i oturen var att på denna 2+1 sträcka så hade vi de två körfälten och kunde sakta ner rejält och efter 100-200 meter så var det en liten ficka som vi kunde köra in på. Trots att stödhjul klämman var hårt åtspänd (var fortfarande spänd) så hade hjulet ändå lossnat. lösningen blev ett spännband för att hålla hjulet uppe. Och sen ut på E22:an igen, ja vi hade ju inte kört av E22:an så vi hade ju ingen påfartssträcka utan vi fick vänta tills det blev en stor lucka i trafiken.

En stund senare, så var vi framme i Kristianopel.

På plats upp till ringmuren på campingen.

Nu värmer solen bra och vindarna fast dom är ganska friska så är dom ljumma.

Här behöver man inte vara lång för att sätta i elsladden.



Vi tog även en promenad i byn, inte så stor by men många fina gamla hus.




Trevligt med erbjudande inne på toaletten, man blev allt lite sugen.

2 kommentarer:

Bernt sa...

Kristianopel ser ut att vara en fin trakt och fin camping. Trakterna är ju även historiskt intresssanta för en halläning genom freden i Brömsebro. Sen passar ju platsen bra för oss Opelägare. 😀

Mats sa...

Ja, här är riktigt fint, minnessten från freden i Brömsebro står en liten bit här ifrån. Ja platsen passar för Opelägare, men man ser inte många Oplar här, dock sett en lite ovanligare, en Opel Speedster.