Ekipaget

Ekipaget

tisdag 14 juli 2015

14/7



Avfärd från Sälstens camping klockan 09:30.

Efter ett par timmars körning så var vi kaffesugna. Samtidigt så lyssna vi på radio P4 där de prata med en skådespelare som skulle vara med i en teater uppsättning vid Dödafallet.
Just då såg vi en brun turist skylt "Dödafallet 2 km". 
Vi svängde av och tog vårt kaffe där. 
Det var värt ett stopp. 





Den 6e juni 1796 inträffade den största kända naturkatastrofen i Sverige i historisk tid. På mindre än 4 timmar tömdes hela Ragundasjön på sitt vatten och 1000 miljoner kubikmeter vatten kastade sig mot havet.

När vi tömt kaffekoppen så var det i bilen igen och vidare mot Östersund. Eftersom vi stanna vid Dödafallet så fick vi reda på att vägen mot Östersund som vi nu kör på går på den gamla sjöns botten. 

Väl framme på Östersunds stugby & camping så backa vi in på vår förbokade plats med el, vatten, avlopp och kabel TV anslutning. 


120m2 lyx. 

Teknik experten även kallad Johan koppla in TVn i vagnen. Antennsladd kopplades in mellan elstolpe och husvagn. Där efter en kanalsökning på TVn. Den hitta inga kanaler. Då vi inte använt denna typ av TV inkoppling innan så fick vi kolla vagnens kabeldragning och kopplingar , därefter en ny kanal sökning. Inga kanaler hittades. Då var nästa steg att dra kabeln från elstolpen direkt till TVn. Sakt och gjort, av med kabeln från vagnens antenn  intag och fram med TVn för att ansluta kabeln där och det var ju lätt eftersom det inte satt någon antennkabel i TVn......

Dagens etapp. Delvis längs indalsälven. 4,5 timmar med paus. 






2 kommentarer:

Moster sa...

Kaffe och stearin på duken igår och ve och fasa först inga tvkanaler idag ;-) Tur att det löste sig :-)

Moster A sa...

När är ni i Mora och var bor ni då? Kram A